Rasti sveiką ir subalansuotą maistą greito maisto restorane nelengvas iššūkis. Visų pirma kyla klausimas, ar šios dvi sąvokos – sveikas maistas ir greitas maistas – yra suderinamos? Paprastai greitas maistas yra kaloringas, jame daug nesveikų riebalų. Kartais net viename patiekale yra tiek kalorijų, kiek jums pakaktų visai dienai. Be to, greito maisto restoranų patiekaluose yra mažai maistingųjų medžiagų, tarp ingredientų nėra daug vaisių, daržovių, skaidulinių medžiagų. Vis dėlto valgyti greitojo maisto restoranuose ir valgyti sveikiau yra išties įmanoma, tereikia žinoti šiek tiek faktų.
Pirmoji taisyklė, kuri galioja renkantis sveiką maistą, skamba taip: nepaverskite greitojo maisto nuolatiniu maistu. Galite išlikti sveiki, jei tik greitasis maistas netaps kasdieniu įpročiu. Antras labai svarbus aspektas – tai jūsų pasirinkimai. Tik patys išradingiausieji ir atkakliausieji greitojo maisto restorano meniu randa sveikesnių patiekalų. Toliau pateiksime keletą naudingų patarimų renkantis maistą tokiuose restoranuose.
Ne daugiau kaip 500 kalorijų
Statistinis suaugęs žmogus pavalgęs greitojo maisto restorane su maistu gauna 836 kalorijas ir įvardindamas, kiek jo nuomone kalorijų jis gavo, paprastai apsirinka 175 kalorijomis. Dauguma greitojo maisto restoranų pateikia siūlomo meniu kalorijų kiekį savo internetinėje svetainėje arba pačiame restorano meniu. Pasinaudokite šia informacija ir pasistenkite neviršyti 500 kalorijų.
Mažiau riebalų, daugiau baltymų ir skaidulų